29 Шілде 2024
Сапалық мониторинг

№1 Жамбыл атындағы орта мектебі Мектеп медбикесінің ыстық тамақты ұйымдастырудағы атқаратын міндеттері 2021-2022 оқу жылы

Бекітемін
Мектеп директоры
Қамзина Б.М

№1 Жамбыл атындағы орта мектебі
Мектеп медбикесінің ыстық тамақты ұйымдастырудағы атқаратын міндеттері
2021-2022 оқу жылы

1. Күнделікті дайындалатын тағамның дәмін, сапасын тексеру және оны бракераждық журналға тіркеу, оқушыларға берілуі жөнінде рұқсат ету.
2. Тағамдардың дұрыс сақталуы және дайын тағамның құнарлылығын тексеру.
3. Бір күндік ас мәзірінің дұрыс жасалуын қадағалау.
4. Сырттан келушілердің, ата-аналардың журналға тіркеу жазылымдарын тексеру.

Таныстым:

Мектеп медбикесі: Касеинова Д.

Мектеп медбикесі:


Бекітемін

Мектеп директоры

Қамзина Б.М

№1 Жамбыл атындағы орта мектебі Мектеп әкімшілігінің ыстық тамақты ұйымдастырудағы атқаратын міндеттері 2021-2022 оқу жылы

Мектеп әкімшілігінің құрамы ыстық тамақты ұйымдастыру, тамақ ішетін оқушылардың тізімін жасау, асханадағы кезекшілікті ұйымдастыру және оқушылардың дұрыс тамақтануын қадағалау жұмыстарынан басқа:
1. Асхананың тазалығын;
2. Асхананың эстетикалық безендірілуін;
3. Тағамдардың сақталуы жөнінде құжаттарды тексеруге;
4. Тіркеу журналдарын тексеруге;
5. Арнайы бөлінген автокөлікте тағамдардың тасымалдануын қадағалауға;
6. Тағамдар сақталатын бөлмелерді тексеруге;
7. Мұздатқыштағы сақталатын тағамдарды тексеруге;
8. Бракераждық журналдардағы жазылымдарды тексеруге;
9. Ас мәзірі бойынша тамақтың берілуін қадағалауға;
10. Жұмыс істейтін қызметкерлердің санитарлық кітапшаларын тексеруге;
11. Кез келген уақытта ахананың қызмет жасауын қадағалауға құқылы.

Таныстым:

Директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары Толықбаев Д.Д

Мектеп психологы Болат Е


Бекітемін

Мектеп директоры Қамзина Б.М

№1 Жамбыл атындағы орта мектебі Мектеп арендаторының ыстық тамақты ұйымдастырудағы атқаратын міндеттері 2021-2022 оқу жылы

1. Мектептегі ыстық тамақты арнайы бекітілген мәзір бойынша дайындау
2. Сапалы және бала өміріне қауіпсіз тағамдармен қамтамасыз ету
3. Тамақ жасайтын орынды санитарлық –гигиеналық талаптарға сай ұстау
4. Сапасыз тағамдарды анықтаған мезетте сауда орнына қайтару
5. Тез бұзылатын тамақтардың дұрыс сақталуын қамтамасыз ету
6. Тамақтың әртүрлі талғамда берілуін қамтамасыз ету
7. Санитарлық паспорты бар автокөлікпен тағамдарды тасу
8. Тамақты таситын қызметкерлердің тамақты қолдарымен ұстамауын, жасалған тағамды міндетті түрде зертханалық тексеруден өткізілуін қадағалау
9. Асханадағы безендірілудің талапқа сай болуын қамтамасыз ету
10. Тағамдардың сақталуы жөнінде құжаттардың болуы
11. Тіркеу журналдарын жүргізу
12. Бракераждық журналдардағы жазылымдардың болуы
13. Ас мәзірі бойынша тамақтың берілуін қамтамасыз ету
14. Жұмыс істейтін қызметкерлердің санитарлық кітапшаларының болуы
15. Асхананың таза, санитарлық-гигиеналық талаптарға сай жұмыс жасауын қамтамасыз ету

Таныстым:

Мектеп арендаторы Сеиткеримова А.Б.

Бекітемін

Мектеп директоры Қамзина Б.М


№1 Жамбыл атындағы орта мектебі Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастырудың жұмыс жоспары 2021-2022 оқу жылы

№ Атқарылатын жұмыстар Мерзімі Жауаптылар
1 Мектеп директорының №153 01.09.2021 ж бұйрығына сәйкес жұмыс жоспарын құру Қыркүйек Әлеуметтік педагог Найзабекова Р.Т

2 Асханадағы жұмыстың жүргізілуін қадағалау үшін арнайы комиссия құрамын бекіту. Қыркүйек Мектеп әкімшілігі
3 Қажетті құжаттарды дайындау Қыркүйек Мектеп арендаторы
Сеиткеримова А.Б
4 Ыстық тамақ ішетін №64 қаулы бойынша оқушылардың тізімін жасау Қыркүйек Әлеуметтік педагог Найзабекова Р.Т

5 Оқушылардың күнделікті тамақ ішуін қадағалау Күнделікті Комиссия мүшелері
6 Асханадағы санитарлық-гигиеналық талаптардың сақталуын, тағамның сапасына зертханалық сараптама жасау, бракераждық журналдың жүргізілуін қадағалау Үнемі Мектеп медбикелері
Касеинова Д

7 Аз қамтылған отбасы балаларына қайырымдылық түскі ас беру Тоқсанына 1 рет Мектеп арендаторы
Сеиткеримова А.Б
Педагог-ұйымдастырушы
8 Қоғамдық тамақтануды қадағалау Жыл бойы Комиссия мүшелері
9 Асхана жұмысын тексеру Жыл бойы Комиссия мүшелері

Әлеуметтік педагог Найзабекова Р.Т


Бекітемін
Мектеп директоры Қамзина Б.М

№1 Жамбыл атындағы орта мектебі Мектеп аспазшыларының ыстық тамақты ұйымдастырудағы атқаратын міндеттері 2021 - 2022 оқу жылы

1. Мектептегі ыстық тамақты арнайы бекітілген мәзір бойынша дайындау
2. Ыстық тамақты арнайы нұсқаулық бойынша дайындау
3. Сапалы және бала өміріне қауіпсіз тағамдармен қамтамасыз ету
4. Тамақ жасайтын орынды санитарлық –гигиеналық талаптарға сай ұстау
5. Сапасыз тағамдарды анықтаған мезетте сауда орнына қайтару
6. Тез бұзылатын тамақтардың дұрыс сақталуын қамтамасыз ету
7. Тамақтың әртүрлі талғамда берілуін қамтамасыз ету
8. Санитарлық паспорты бар автокөлікпен тағамдарды тасу
9. Тамақты таситын қызметкерлердің тамақты қолдарымен ұстамауын, жасалған тағамды міндетті түрде зертханалық тексеруден өткізілуін қадағалау
10. Асханадағы безендірілудің талапқа сай болуын қамтамасыз ету
11. Тағамдардың сақталуы жөнінде құжаттардың болуы
12. Тіркеу журналдарын жүргізу
13. Бракераждық журналдардағы жазылымдардың болуы
14. Ас мәзірі бойынша тамақтың берілуін қамтамасыз ету
15. Жұмыс істейтін қызметкерлердің санитарлық кітапшаларының болуы
16. Жылына екі рет медициналық тексеруден өту
17. Асхананың таза, санитарлық-гигиеналық талаптарға сай жұмыс жасауын қамтамасыз ету

Таныстым:
Аспазшылар: Шевченко Л.
Смайлова А

Пайдалы ақпараттық ресурстар